Kaj s certifikatom kot ponudnik pridobim?  

Delavnici o vzpostavitvi kolektivne blagovne znamke

Ponudnike v turistični destinaciji Dolina Soče (občine Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanal ob Soči) vabimo k sodelovanju v projektu, saj bomo samo skupaj lahko ustvarili čudovito zgodbo in osnovo za nadaljnji razvoj destinacije. Kvalitetni lokalni produkti so namreč osnova za butična, petzvezdična turistična doživetja destinacije. 

22. marca 2021 smo preko spletne aplikacije organizirali brezplačni delavnici, ki so jih vodili strokovnjaki prof. dr. Janez Bogataj,  dr. Tanja Lešnik Štuhec, dr. Jana Vilman, Mojca Polak, mag. trženja v turizmu, in mag. Marlena Škvarča.  

Pozdravila in nagovorila nas je naša kulinarična mojstrica Ana Roš iz Hiše Franko, ambasadorka gastronomskega turizma. Ana Roš je s svojo zavezanostjo k uporabi lokalnih sestavin zgled pri prispevanju k trajnostnemu razvoju gospodarstva in turizma. S svojo filozofijo 'z vrta na krožnik' in široko mrežo lokalnih dobaviteljev njena ponudba deluje po enakem konceptu, kot je zasnovana kolektivna blagovna znamka Iz doline Soče.  

 

Delavnica za pridelke in prehranske izdelke ter jedi in pijače, postrežene na gostinski način 

Delavnica s ponudniki pridelkov in živilskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način

Trajnostni pristopi pri vključevanju trendov v gastronomsko ponudbo

Senzorika kakovosti hrane

Delavnica za rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja 

Delavnica z rokodelci

Individualne konzultacije za razvoj izdelkov in storitev

Vzpostavitev znaka in certifikata KBZ Dolina Soče

 

Verjamemo, da bomo pod skupno znamko kakovosti še uspešnejši. 

 

Več informacij najdete pri koordinatorki projekta Tjaši Bizjak, TIC Tolmin 

Evropski_sklad_za_pomorstvo_in_ribi__tvo.jpg

Delavnici bosta potekali v okviru projekta RIBAsador, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v RS 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren Javni zavod za turizem Dolina Soče.