Header

150 let od rojstva Jožeta Plečnika

23. januarja pred 150 leti, se je rodil slovenski arhitekt svetovnega slovesa Jože Plečnik, ki je naredil tudi načrte za cerkev Obiskanja device Marije na Ponikvah. Ob jubileju je letošnje leto Vlada Republike Slovenije razglasila za Plečnikovo leto.

Več informacij na spletni strani Dolina Soče >>

Vabljeni na prireditev Principi pestrosti Posočja

Posoški razvojni center vas v sodelovanju z Javnim zavodom Triglavski narodni park vabi na prireditev Principi pestrosti Posočja
ki bo potekala v sredo, 2. februarja 2022, ob 18. uri v Kinogledališču Tolmin in na spletu. Predstavljena bo publikacija Gradimo za jutri II, ki se osredotoča na prepoznavanje stavbne tipologije Zgornjega Posočja. Na prireditvi bodo predstavljene posebnosti arhitekture, ki smo jo podedovali in jo želimo ohraniti tudi za naslednje generacije.

Več informacij o dogodku >>

Ana Roš, ambasadorka trajnostnega turizma

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je Ano Roš imenovala za ambasadorko trajnostnega turizma, kot priznanje za dolgoročno predanost ohranjanja lokalne dediščine in uporabe ter promocije lokalnih sestavin.

Vse ambasadorje trajnostnega turizma, med katerimi sta tudi Leo Messi, Giorgio Armani si lahko ogledate na spletni strani UNWTO >>

Odkrij Vio Alpino ob podpori pohodniške štipendije

V gojzarje, pripravljeni, zdaj!

Ob 20. rojstnem dnevu Vie Alpine, mednarodne pohodniške poti čez Alpe, v sodelovanju s fundacijo Vaude Sport Albrecht von Dewitz CIPRA International podeljuje osem pohodniških štipendij. Zainteresirani se lahko prijavijo do 6. februarja.

Več informacij na spletni strani Planinske zveze Slovenije >>

Izvajanje testiranj na COVID-19

Na naši spletni strani so objavljene lokacije in aktualne informacije glede izvajanja testiranj na COVID-19 v Dolini Soče.

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi izvajajo v Bovcu, Tolminu, Kobaridu in Desklah.

Vse informacije najdete na tej povezavi >>