Header

Alpska mesta za blažitev podnebnih sprememb

Devet članic Društva Alpsko mesto leta, med njimi tudi Občina Tolmin, sodelujejo v projektu Climate Action in Alpine Towns oz. Podnebni ukrepi v alpskih mestih >>

Cilj je blažitev podnebnih sprememb, pri tem pa ukrepe v čim večji meri iskati skupaj s prebivalci. V Tolminu bodo v okviru tega projekta ozelenili veliko parkirišče sredi mesta (t. i. Letališče).

Vir: FB Občina Tolmin

Več informacij najdete v nedavno posnetem predstavitvenem videu >>

Nov šport - tenigolf

Gre za nov šport, ki združuje tenis in golf, zamisel zanj pa se je porodila direktorju bovškega golf igrišča, Aleksandru Kravanji.

Zamisel je razvijal več kot dve leti, a sedaj so pravila novega športa spisana. S tenigolfom želi Aleksander Kravanja golf igrišča čim bolj približati širši javnosti, nov šport pa narediti preprost in zanimiv.

V Bovcu je že potekal prvi turnir. Prispevek si lahko ogledate tukaj >>

Nova začasna razstava z naslovom !Hurra! Avanti Savoia!

V Kobariškem muzeju vsak oktober praznujejo. Na obletnico ustanovitve muzeja so pripravili Dan muzeja in otvorili začasno razstavo z naslovom !Hurra! Avanti Savoia!

Razstava se osredotoča na spremembe, ki jih je prinesla prva svetovna vojna.

Vabljeni v Kobariški muzej, lahko pa si tudi preberete prispevek o razstavi >>

Seniki med Kobaridom in Tolminom

Etnološko-fotografska razstava o spravilu sena in z njim povezanih stavbah, ki jih srečujemo tako po nižinskih kot visokogorskih senožetih v Zgornjem Posočju, je po prvi postavitvi v Kobaridu zdaj na ogled v galeriji Tolminskega muzeja.

Razstava je na ogled do konca novembra.

V Tolminskem muzeju vas pričakujejo. Več informacij o razstavi >>

POVABILO: Prižgimo Luč za mir

Tudi letos skupaj prižgimo Luč za mir! Na območju nekdanje soške fronte, vzdolž Poti miru od Alp do Jadrana.

Kdor more, naj to tradicionalno spominsko gesto naredi na dan 24. oktobra ob 11. uri, ko obeležujemo začetek konca soške fronte.

Drugi pa lahko svečke prižgete tudi kakšen dan prej ali kasneje, pomemben je namen. Dobrodošli so tudi drugačni načini spominjanja, kot na primer iz naravnih materialov izdelane sveče, napisi, izrečene besede, zapeta pesem.

Ekipa Fundacije Poti miru v Posočju prosi, da svoje odzive, fotografije, misli v zvezi z dogodkom delite z njimi.
Pošljite jih do torka, 26. 10. 2021, na info@thewalkofpeace.com.

Več informacij najdete na tej povezavi >>

Rezultati ankete Razvojni program Občine Tolmin za obdobje 2021 – 2030

Junija 2021 je Občina Tolmin skupaj s Posoškim razvojnim centrom (PRC) pripravila spletno anketo, s katero so pridobili mnenje javnosti o uresničevanju usmeritev iz predhodnega razvojnega programa, na drugi strani pa so zbirali informacije, kako občani vidijo lokalno okolje sedaj in kakšen naj bo nastajajoči razvojni program, da bo odražal lokalne potrebe v naslednjem desetletju.

Povezava do objave rezultatov >>

Zapora ceste pri Klužah

Na spletni strani Občine Bovec je objavljen uradni urnik zapor ceste Predel - Trbiž.

Povezava do objave >>

Dogodki v Dolini Soče

Prihajajo krompirjeve počitnice.

Preverite program dogodkov in nas obiščite >>

Pošiljamo vam še opomnik za pričetek FILMSKEGA ABONMAJA DESETKA v Kinogledališču Tolmin, ki se začne ta petek, 22. 10. 2021, ob 19. uri z oskarjevsko dramo Oče. Film je na ogled tudi za izven. Vpis v abonma Desetka je še možen do prve projekcije jutri zvečer.

Vabljeni.