Gremo s tokom. Zelena Dolina Soče.

Hodimo, kolesarimo, veslajmo, letimo in uživajmo s tokom v osrčju Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Dolina Soče je ena od 10 evropskih top destinacij za letošnji obisk po izboru European Best Destination.

Najlepša alpska reka teče kot hipnotična lepota in energija. Tako jo doživljamo domačini in obiskovalci.

Mediteranska terasa sredi Alp

Če greš s tokom, odkrivaš skrivnostne tolmune in moč brzic, nastavljaš telo soncu in vodi na prodiščih, se sproščaš ob smaragdni barvi in odžejaš z vodo iz izvirov. Če greš visoko nad tokom, loviš v nosnice sol, ki jo veter prinese iz Tržaškega zaliva, medtem ko se prepuščaš razgledom med Alpami in morjem.

 

Blick aus der Vogelperspektive auf den Fluss Soča, der von einer Hängebrücke überquert wird. Ein Kajakfahrer paddelt auf der Soča.

GREMO S TOKOM >

 

Das Paar im Badeanzug liegt auf den Felsen an den Stromschnellen der Soča.

UŽIVAMO S TOKOM >

 

Der Kajakfahrer liegt auf einem Kajak und entspannt sich in einem ruhigen Teil der Soča am Ende der Abfahrt durch die Stromschnellen

POČITNIKUJEMO S TOKOM >

 

Wanderer wandern auf einer hölzernen Hängebrücke über die Stromschnellen des Flusses Soča.

HODIMO S TOKOM >

 

Der Kajakfahrer fährt die smaragdgrünen Stromschnellen des Flusses Soča hinab.

VESLAMO S TOKOM >

 

Ein Radfahrer überquert die Hängebrücke über den Fluss Soča, auf dem der Kajakfahrer absteigt

KOLESARIMO S TOKOM >

 

Krhek svet narave in tradicij

Dolina Soče ima tisočletno tradicijo pašništva na visokogorskih planinah, kjer živina in pastirji domujejo v topli polovici leta. Aromatično rastje sredi Julijskih Alp, začinjeno z Mediteranom, je nekaj posebnega, zato so mlečne dobrote in siri Doline Soče tako slastni. Naj Soča in Dolina ostaneta pristni in zeleni, prav vsi lahko prispevamo k temu.